Information

Gruppspel
20 lag är anmälda och dessa delas in i fyra grupper om fem lag. Alla möter alla inom gruppen vilket innebär fyra matcher för varje lag. Gruppspelet ska avgöras under september månad. Det är upp till lagen själva att komma överens om datum och tid när matchen ska spelas. Laget som står som hemmalag kontaktar motståndarna, bokar/betalar tiden och ser till att ha bollar med sig. Hemmalaget rapporterar också in resultatet till admin (se kontaktuppgifter nedan) efter spelad match. Använd kulramen så att det inte uppstår några delade meningar om ställningen!
Fundera på om det räcker att boka en timme. En jämn match kan ta längre tid än så. Om möjligt så snacka ihop er med andra lag och dela på en timme så att exempelvis första matchen spelas 17-18.30 och den andra 18.30-20. Vi räknar med att alla är så tillmötesgående/flexibla som möjligt så att vi slipper få några w.o.-matcher.
Matcherna spelas i bäst av tre set där ett eventuellt avgörande set avgörs i super-tiebreak (först till 10, måste vinna med två bollar).

Poängfördelning:
Vinst med 2-0 ger 3 poäng
Vinst med 2-1 ger 2 poäng
Förlust med 1-2 ger 1 poäng
Förlust med 0-2 ger 0 poäng
w.o. innebär 0 poäng (matcherna ska dock så långt det är möjligt spelas)Slutspel
De bästa lagen spelar slutspel under oktober månad. Matcherna kommer spelas i utslagsform. Formatet ser ut så att de fyra bästa gruppettorna går direkt till kvartsfinal. Fyra åttondelsfinaler spelas mellan grupptvåorna och grupptreorna från olika grupper. Mer info om detta kommer senare.Regler
Vi följer de allmänna padelreglerna, se https://padelregler.se/ När det gäller bollar så bör de vara hyfsat oanvända. Tre matchbollar används.
Sidbyte sker efter ojämna game, d v s efter första gamet, tredje gamet o s v. I tiebreak är det efter sex bollar.


Admin:
Mattias Larsson
070-648 51 72
mattias.larsson@bwm.se